LRM_EXPORT_1201180013907976_20181125_132650234

I tisdags, alltså för fem dagar sedan, kom jag hem från en drygt två veckors resa till Oman. Precis innan vi reste hade jag hunnit sticka till ungefär halva oket på min islandströja och ville verkligen inte sluta. Planen var att ta med stickningen till den Omanska öknen och fortsätta vid tillfälle, och visst fick stickningen följa med i packningen.

Oman var ett riktigt häftigt land. Fantastiska människor och häftig geologi och natur. Jag är väldigt lyckligt lottad att ha fått möjligheten att åka dit på exkursion med skolan.

Men, det fanns absolut ingen tid över till att sticka. Istället satte jag igång med det igen så fort jag kom hem. Det roströda garnet tog slut när det var ca 10 varv kvar, så jag fick avsluta precis innan resåren i förrgår kväll. Igår fick jag fort köpt ett nystan till, och till slut blev tröjan klar! Fästning av trådar och söma under ärmarna gick fort, och sen var det dags för en försiktig tvätt.

Idag vaknade vi till en fantastisk kall och solig novemberdag. Frosten låg kvar på marken och det ångade om andedräkten. En perfekt dag för en promenad längs älvstranden!

Niclas hjälpte mig med fotandet, och nu har jag förevigat min första stickade tröja. Jag är väldigt nöjd och stolt över mig själv. Den har några mindre fel i mönstret, men det är inget jag bryr mig om. För det mesta är det inget som ens syns, och för att vara första gången jag stickar mönsterstickning så är jag riktigt impad av mig själv faktiskt. 😉

Jag kommer få mycket värme från min tröja, och förhoppningsvis kommer jag kunna åka tillbaka till Island inom en hyfsat snar framtid och använda den där den på riktigt hör hemma. ♡

2 reaktioner på ”Min Islandströja – Färdig Árni

  1. hej Andrea!
    Vilken fin tröja du har stickat, du är verkligen duktig.
    Och mycket välkomna hem igen från Er intressanta resa.
    Stor kram Mormor och Morfar

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s