I oktober fick jag dille på sockar och stickade inte mindre än fyra par, varav tre par var på en enda vecka. Framförallt blev det klassiska raggsockar, men även ett par tunnare vardagssockar – båda i mönster från PetiteKnit. Raggsockarna heter Sunday Socks och jag stickade dem i både vanligt ullgarn och i sockgarn med iblandad polyamid för slitstyrka. De två paren i sockgarn stickade jag med lite kortare skaft och tanken är att de ska användas i stövlar i skogen, så de behöver kunna slitas på ordentligt. Paret i ren ull stickade jag med ordentligt långt skaft då jag tänker att jag ska ha dem som myssockar inomhus nu i vinter. Perfekt!

Det sista paret, som är Everyday Socks, är stickade i TantKoftas Trekking garn, vilket enligt utsago ska vara ordentligt slitstarkt och stå emot det mesta. Färgen är en av mina absoluta favoriter – en slags gulaktig skogsgrön, och jag är superkär i dem.

På stickorna just nu har jag ytterligare ett par Sunday i sockgarn till min sambo, samt ett till par Everyday Socks åt mig själv som ska få bli gråa med rostfärgade häl- och tåpartier, stickade i restgarner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s